Säker och pålitlig vägtransportledning

Tips för dig som råkat ut för en yrkesolycka

Det händer att olyckor sker med olika skador som påföljd inom vägtransportyrket. Oftast så är det inga allvarliga skador som uppstår när olyckan är framme, men det är heller inte ovanligt att skador uppstår som behöver läka över tid eller få någon form av stöd under en rehabiliteringsperiod. 

Olyckor inom vägtransportbranschen

Enligt statistik så är följande olyckstyper de mest förekommande i branschen:

  • trafikolyckor
  • klämning vid lastning och lossning av gods
  • belastningsbesvär - tunga lyft, dåliga arbetsställningar, stillasittande arbete samt stötar och vibrationer
  • hot och våld

Trafikolyckor är den allra värsta olyckan

Olyckor inom transport blir ofta allvarliga när tunga fordon är inblandade. Bussar, lastbilar och inte minst arbetsfordon som lyftkransfordon, fraktfordon och varingsbil är sådana fordonstyper som orsakar mycket allvarliga påföljder vid olycka. 

Allvarlig yrkesolycka

Lindrigare olyckor är lättare att hantera

Men även vid lättare olyckor med en lindrigare skadepåföljd är påföljden inte alltid lindrig. Lättare skador är vanligt förekommande som stukningar och hudskador som uppstår av vassa föremål och omgivning där arbete utförs. Just en stukad fot är en skada som är vanligt förekommande i vägtransportbranschen såväl som i många andra branscher. Den här typen av olyckor är något som många inom branschen inte tycker är en skada som behöver rehabiliteras, utan många fortsätter att jobba som om inget hade hänt. Det är förstås inte bra då alla typer av stukningar och vrickningar behöver läketid och minimalt med belastning under läketiden.

Fotledsskydd kan hjälpa dig att arbeta

Det finns dock hjälpmedel som fotledsskydd och stöd som kan användas i yrkesverksameten som ger stabilitet och bekvämlighet. På den här hemsidan om fotledsskydd finns mycket bra information att ta del av för dig som behöver jobba så obehindrat som möjligt, utan att påverka läkningsprocessen negativt.

Kontakta oss om du vill veta mer.

31 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Vägtransportledare.se. Vi tillhandahåller vägtranportledning, vägtransportledare, följebil, varningsfordon, Taxi, bud och utbildning inom VTL.

Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan göra ett bra jobb åt er!

Kontakt

Vägtransportledare.se

Tel: 0760-275 276

E-post: info@vägtransportledare.se

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Hör av er till oss för kostnadsfri genomgång av ert behov!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)