Säker och pålitlig vägtransportledning
RSS

5 vanliga frågor och svar om handledsskydd

18 Jul 2023

5 Vanliga Frågor och Svar om Handledsskydd

Handledsskydd är ett viktigt verktyg för människor som behöver extra stöd eller skydd för sina handleder.

Denna artikel täcker fem av de mest frekventa frågorna om handledsskydd, och svaren kommer att hjälpa dig att förstå dessa produkter bättre.

Och kom ihåg, de bästa handledsskydden finns att köpa på shop.limedic.se, en webbshop som specialiserat sig på handledsskydd och andra ortopediska hjälpmedel som rekommenderas av läkare.

1. Vad är syftet med ett handledsskydd?

Handledsskydd har flera användningsområden. De används ofta för att ge stöd och stabilitet till handleden efter en skada, eller för att minska risken för skador vid aktiviteter som innebär stor belastning på handleden.

De kan också rekommenderas av läkare för att hantera tillstånd som handledsartros, karpaltunnelsyndrom och tendinit.

2. Vilka typer av handledsskydd finns det?

Det finns många olika typer av handledsskydd, från enkla elastiska bandage till mer avancerade alternativ med skenor och reglerbara spännen.

Val av skydd beror på dina specifika behov. På shop.limedic.se kan du hitta ett brett utbud av handledsskydd, allt från lätta elastiska stöd till mer robusta alternativ med extra skydd och stöd.

3. Hur vet jag vilket handledsskydd som passar mig bäst?

Valet av handledsskydd beror på flera faktorer. Om du har en specifik skada eller tillstånd, bör du rådfråga en läkare eller fysioterapeut om vilken typ av skydd som är bäst för dig.

Du bör också tänka på när och hur du planerar att använda skyddet. För mer detaljerad vägledning kan du besöka specialsidan handledsskydd.nu, där det finns massor av information och fakta om handledsskydd, stukad handled och hur rehabilitering av handledsskada kan göras på bästa sätt.

4. Kan jag bära ett handledsskydd hela dagen?

Detta beror på det specifika handledsskyddet och dina individuella behov. Vissa skydd är utformade för att bäras hela dagen, medan andra är avsedda för specifika aktiviteter eller för att bäras under sömn. Om du är osäker, rådfråga en hälso- och sjukvårdspersonal.

5. Var kan jag köpa kvalitativa handledsskydd?

Du kan köpa högkvalitativa handledsskydd på shop.limedic.se. De har ett brett utbud av produkter, alla rekommenderade av läkare, för att passa alla typer av behov. Med deras stora sortiment kan du hitta exakt det du behöver för att skydda och stödja dina handleder.

Handledsskydd kan vara en väsentlig del av din hälsa och välbefinnande, oavsett om du återhämtar dig från en skada, hanterar ett långvarigt tillstånd eller bara vill ge dina handleder extra stöd under fysisk aktivitet. Shop.limedic.se har de bästa produkterna för att säkerställa att du får det skydd du behöver.

5 vanliga frågor om samboavtal

18 Jul 2023

5 vanliga frågor och svar om samboavtal

Det finns såklart många vanliga frågor och farhågor man har som sambo eller blivande sambor. Under alla dessa år som vi har jobbat med samboavtal och juridisk rådgivning därtill så ahr vi samlat på oss massvis av erfarenhet.

De fem vanligaste frågorna rörande samboavtal är:

Behöver vi verkligen ett samboavtal?

Ja, det är starkt rekommenderat för alla samboende par, oavsett om ni har barn eller inte. Ett samboavtal ger klarhet om äganderätt till gemensamma tillgångar och kan förhindra eventuella framtida konflikter.

Exempel: När Anna och Erik köpte lägenhet tillsammans

Anna och Erik har bott tillsammans i fem år. De köpte en lägenhet tillsammans för tre år sedan, och de har gemensamt möblerat den. Anna betalade insatsen för lägenheten eftersom hon hade sparat pengar, men båda har bidragit till bostadslånet. Erik, å andra sidan, köpte mest av möblerna eftersom han hade ett bättre jobb vid den tiden.

Om de skulle bestämma sig för att gå skilda vägar utan ett samboavtal, skulle situationen kunna bli komplicerad. Enligt svensk sambo-lag skulle deras gemensamma hem och möbler delas lika, trots att Anna betalade insatsen och Erik köpte mest av möblerna.

Men om de hade ett samboavtal, kunde de ha specificerat från början vem som äger vad. Till exempel, i avtalet kunde de ha skrivit att Anna äger 70% av lägenheten eftersom hon betalade insatsen, och Erik äger 80% av möblerna eftersom han köpte dem.

På detta sätt, om de någonsin separerar, skulle de redan ha en klar och rättvis uppdelning av deras gemensamma tillgångar, vilket skulle minska risken för konflikter.

Kan vi skriva ett samboavtal själva eller behöver vi en jurist?

Du kan absolut skriva ett samboavtal själv, särskilt med hjälp av en e-tjänsten samboavtal.nu. Men om ditt fall är komplicerat eller om du vill ha mer personlig rådgivning, kan det vara till hjälp att rådfråga en jurist eller advokat. En av de allra mest rekommenderade advokatbyråerna är Advokatfirman Defens som finns på plast i flera städer men verkar över hela landet.

Hur mycket kostar det att skriva ett samboavtal?

Kostnaden kan variera beroende på om du skriver det själv eller om du anlitar en jurist. Att skriva ett samboavtal online kan vara ett kostnadseffektivt alternativ. Avtalshantering.nu är bland de bästa och billigaste och tar bara 245 kr för att skriva samboavtal online. Om du väljer att rådfråga en jurist, bör du undersöka avgifterna innan du fortsätter.

Vad händer om vi inte har ett samboavtal och vi bryter upp?

Utan ett samboavtal regleras uppdelningen av gemensamt bohag genom sambolagen. Den kan dock vara mer generell och kanske inte tar hänsyn till alla era specifika behov eller omständigheter. Det kan också leda till mer komplicerade och tidskrävande processer för att lösa tvister.

Kan vi ändra vårt samboavtal efter att vi har undertecknat det?

Ja, du kan uppdatera och ändra ditt samboavtal när som helst. Det är faktiskt en bra idé att granska det regelbundet, särskilt om dina omständigheter förändras, till exempel om du köper ny egendom eller får barn.

Kom ihåg, att ha ett samboavtal är ett smart steg för att skydda både dig och din partner. Så ta din tid och se till att du skapar ett som passar era specifika behov och omständigheter.

Fotledsskydd för yrkesskador

31 Jan 2023

Tips för dig som råkat ut för en yrkesolycka

Det händer att olyckor sker med olika skador som påföljd inom vägtransportyrket. Oftast så är det inga allvarliga skador som uppstår när olyckan är framme, men det är heller inte ovanligt att skador uppstår som behöver läka över tid eller få någon form av stöd under en rehabiliteringsperiod. 

Olyckor inom vägtransportbranschen

Enligt statistik så är följande olyckstyper de mest förekommande i branschen:

  • trafikolyckor
  • klämning vid lastning och lossning av gods
  • belastningsbesvär - tunga lyft, dåliga arbetsställningar, stillasittande arbete samt stötar och vibrationer
  • hot och våld

Trafikolyckor är den allra värsta olyckan

Olyckor inom transport blir ofta allvarliga när tunga fordon är inblandade. Bussar, lastbilar och inte minst arbetsfordon som lyftkransfordon, fraktfordon och varingsbil är sådana fordonstyper som orsakar mycket allvarliga påföljder vid olycka. 

Allvarlig yrkesolycka

Lindrigare olyckor är lättare att hantera

Men även vid lättare olyckor med en lindrigare skadepåföljd är påföljden inte alltid lindrig. Lättare skador är vanligt förekommande som stukningar och hudskador som uppstår av vassa föremål och omgivning där arbete utförs. Just en stukad fot är en skada som är vanligt förekommande i vägtransportbranschen såväl som i många andra branscher. Den här typen av olyckor är något som många inom branschen inte tycker är en skada som behöver rehabiliteras, utan många fortsätter att jobba som om inget hade hänt. Det är förstås inte bra då alla typer av stukningar och vrickningar behöver läketid och minimalt med belastning under läketiden.

Fotledsskydd kan hjälpa dig att arbeta

Det finns dock hjälpmedel som fotledsskydd och stöd som kan användas i yrkesverksameten som ger stabilitet och bekvämlighet. På fotledsskydd.com finns mycket bra information att ta del av för dig som behöver jobba så obehindrat som möjligt, utan att påverka läkningsprocessen negativt.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Köpa bostad Spanien

22 Jun 2022

Det här inlägget har inte direkt med vägtransportledning att göra, men då och då kommer vi tipsa om annat smått och gott.

Under sommaren men också under vinterhalvåret törstar vi nordbor efter sol och värme. Vad kan då passa bättre än att skaffa sig en plats i solen. Många väljer Spanien, vilket inte är så konstigt eftersom klimatet vid Sydkusten och andra kuststräckor bjuder på ett milt klimat under vintertid och under sommarhalvåret kan värme och sol garanteras.

Köpa eller hyra?

Vad som är bäst går inte riktigt att svara på, utan det är lite upp till var och en. Många börjar med att hyra ett hus eller en lägenhet i ett eller två år och köper sedan. Det kan också vara bra att prova att bo på flera platser så att man hittar platsen där man vill bo. Det finns en bra hemsida med information om att köpa bostad i Spanien som är värt ett besök. På den hemsidan finns också tips på bra mäklare att kontakta ifall du går i köp- eller säljtankar.

Hur köper jag?

Det finns väldigt många mäklare i Spanien. Dessutom är inte objekten låsta till en mäklare, utan alla mäklare kan ha samma objekt, men det är alltid säljaren som sätter priset! Vill du komma i kontakt med en bra mäklare så kan du besöka sajten som vi tipsar om i stycket ovanför.

Vi ses i Spanien!

Vi förmedlar jobbet åt dig

1 Apr 2021

Söker du efter jobb som vägtransportledare eller annat inom vägtransportledning så ska du skicka in en intresseanmälan till oss. Vi tar sedan din intresseanmälan vidare ut i vårat nätverk av företag inom vägtransportledning.

Välkommen att skicka in din intresseanmälan redan idag och bli en av framtidens yrkesmän inom vägtransportledning.

Använd kontaktformuläret som finns på den här länken: Kontaktformulär för jobbsökande >>

Se upp i sommartrafiken!

5 Jun 2019

Sommaren är här, men tunga, breda och långa tar inte semester. Tänk på det när ni är ute och far på våra vägar i sommar!

Välkommen

Välkommen till Vägtransportledare.se. Vi tillhandahåller vägtranportledning, vägtransportledare, följebil, varningsfordon, Taxi, bud och utbildning inom VTL.

Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan göra ett bra jobb åt er!

Kontakt

Vägtransportledare.se

Tel: 0760-275 276

E-post: info@vägtransportledare.se

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Hör av er till oss för kostnadsfri genomgång av ert behov!