Säker och pålitlig vägtransportledning
RSS

Fotledsskydd för yrkesskador

31 Jan 2023

Tips för dig som råkat ut för en yrkesolycka

Det händer att olyckor sker med olika skador som påföljd inom vägtransportyrket. Oftast så är det inga allvarliga skador som uppstår när olyckan är framme, men det är heller inte ovanligt att skador uppstår som behöver läka över tid eller få någon form av stöd under en rehabiliteringsperiod. 

Olyckor inom vägtransportbranschen

Enligt statistik så är följande olyckstyper de mest förekommande i branschen:

  • trafikolyckor
  • klämning vid lastning och lossning av gods
  • belastningsbesvär - tunga lyft, dåliga arbetsställningar, stillasittande arbete samt stötar och vibrationer
  • hot och våld

Trafikolyckor är den allra värsta olyckan

Olyckor inom transport blir ofta allvarliga när tunga fordon är inblandade. Bussar, lastbilar och inte minst arbetsfordon som lyftkransfordon, fraktfordon och varingsbil är sådana fordonstyper som orsakar mycket allvarliga påföljder vid olycka. 

Allvarlig yrkesolycka

Lindrigare olyckor är lättare att hantera

Men även vid lättare olyckor med en lindrigare skadepåföljd är påföljden inte alltid lindrig. Lättare skador är vanligt förekommande som stukningar och hudskador som uppstår av vassa föremål och omgivning där arbete utförs. Just en stukad fot är en skada som är vanligt förekommande i vägtransportbranschen såväl som i många andra branscher. Den här typen av olyckor är något som många inom branschen inte tycker är en skada som behöver rehabiliteras, utan många fortsätter att jobba som om inget hade hänt. Det är förstås inte bra då alla typer av stukningar och vrickningar behöver läketid och minimalt med belastning under läketiden.

Fotledsskydd kan hjälpa dig att arbeta

Det finns dock hjälpmedel som fotledsskydd och stöd som kan användas i yrkesverksameten som ger stabilitet och bekvämlighet. På fotledsskydd.com finns mycket bra information att ta del av för dig som behöver jobba så obehindrat som möjligt, utan att påverka läkningsprocessen negativt.

Kontakta oss om du vill veta mer.

Köpa bostad Spanien

22 Jun 2022

Det här inlägget har inte direkt med vägtransportledning att göra, men då och då kommer vi tipsa om annat smått och gott.

Under sommaren men också under vinterhalvåret törstar vi nordbor efter sol och värme. Vad kan då passa bättre än att skaffa sig en plats i solen. Många väljer Spanien, vilket inte är så konstigt eftersom klimatet vid Sydkusten och andra kuststräckor bjuder på ett milt klimat under vintertid och under sommarhalvåret kan värme och sol garanteras.

Köpa eller hyra?

Vad som är bäst går inte riktigt att svara på, utan det är lite upp till var och en. Många börjar med att hyra ett hus eller en lägenhet i ett eller två år och köper sedan. Det kan också vara bra att prova att bo på flera platser så att man hittar platsen där man vill bo. Det finns en bra hemsida med information om att köpa bostad i Spanien som är värt ett besök. På den hemsidan finns också tips på bra mäklare att kontakta ifall du går i köp- eller säljtankar.

Hur köper jag?

Det finns väldigt många mäklare i Spanien. Dessutom är inte objekten låsta till en mäklare, utan alla mäklare kan ha samma objekt, men det är alltid säljaren som sätter priset! Vill du komma i kontakt med en bra mäklare så kan du besöka sajten som vi tipsar om i stycket ovanför.

Vi ses i Spanien!

Vi förmedlar jobbet åt dig

1 Apr 2021

Söker du efter jobb som vägtransportledare eller annat inom vägtransportledning så ska du skicka in en intresseanmälan till oss. Vi tar sedan din intresseanmälan vidare ut i vårat nätverk av företag inom vägtransportledning.

Välkommen att skicka in din intresseanmälan redan idag och bli en av framtidens yrkesmän inom vägtransportledning.

Använd kontaktformuläret som finns på den här länken: Kontaktformulär för jobbsökande >>

Se upp i sommartrafiken!

5 Jun 2019

Sommaren är här, men tunga, breda och långa tar inte semester. Tänk på det när ni är ute och far på våra vägar i sommar!

Välkommen

Välkommen till Vägtransportledare.se. Vi tillhandahåller vägtranportledning, vägtransportledare, följebil, varningsfordon, Taxi, bud och utbildning inom VTL.

Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan göra ett bra jobb åt er!

Kontakt

Vägtransportledare.se

Tel: 0760-275 276

E-post: [email protected]ägtransportledare.se

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Hör av er till oss för kostnadsfri genomgång av ert behov!